Offboard Camera Problem - SOLVED

Posted by gareth 
Offboard Camera Problem - SOLVED
Date: April 12, 2020 01:23PM
Posted by: gareth
Scratching my head with this one...

I have this view of a car:


Camera details:
[ONBOARD_CAMERA_CAR01]
FrontRight = 4.3520, 0.2000, 7.0480,-145.8000, 0.0000, -0.8200


And would like to mirror it, so there's also a view of the front left. So simply change the X position to a negative and same for the angle too, right?:
[ONBOARD_CAMERA_CAR01]
FrontLeft = -4.3520, 0.2000, 7.0480, 145.8000, 0.0000, -0.8200

I have made the CAMERA_VIEW_ANGLEs the same for both.

So here's what I get - the camera is defintiely pointing the right way, but there's no car!:



Any help please? What am I missing?



Edited 1 time(s). Last edit at 04/14/2020 01:50PM by gareth.
Re: Offboard Camera Problem
Date: April 12, 2020 01:53PM
Posted by: Carl_gpgames
i suggest to use realtime edit (gp4 tweaker or csm). it's almost impossible to get the right settings without it. even though d'camera dors also depend on your screen resolution.
Re: Offboard Camera Problem
Date: April 12, 2020 02:03PM
Posted by: gareth
Yup, have tried real time edit of both cam position and angle but with no luck :(

I'm wondering if there is some file that has a preset 'hide car' for particular camera numbers that I'm not aware of?
Re: Offboard Camera Problem
Date: April 13, 2020 03:18PM
Posted by: Turbo Lover
Tried to move the cam further away?



My Grand Prix 4 Files

I'm a total dick. How many people can say that?
Re: Offboard Camera Problem
Date: April 14, 2020 01:40AM
Posted by: gareth
I've tried all sorts using real time edit, moving back and front, left and right, up and down. The coordinates are right, the camera is pointing the right way, but no car visible! It's got me stumped!
Re: Offboard Camera Problem
Date: April 14, 2020 10:07AM
Posted by: rracunis
Check out if this left front camera is fine for you , if so I can send to the coordinates : [www.grandprixgames.org]
Re: Offboard Camera Problem
Date: April 14, 2020 01:50PM
Posted by: gareth
Thanks Riccardo, but I think I found the problem, and it's a bit of noob one on my behalf ;-)

It seems cameras #6 and #10 always hide the car and get used for nose and rear cams. I've got what I want to be my front left view in #6. I just need to rejig the order et voila!
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login

Maintainer: mortal, stephan | Design: stephan, Lo2k | Moderatoren: mortal, Vader, stephan | Downloads: Lo2k | Supported by: Atlassian Experts Berlin | Forum Rules | Policy