Nieuw Zandvoort?

Posted by Nickv 
Nieuw Zandvoort?
Date: December 21, 2007 07:34PM
Posted by: Nickv
Provincie onderzoekt verplaatsing circuit Zandvoort

21-12-2007

De provincie Noord-Holland gaat onderzoeken of het circuit van Zandvoort verplaatst kan worden naar Den Helder. Het is namelijk de vraag of het circuit nog lang op de huidige locatie kan blijven, gelet op alle geldende geluidsbeperkingen.

De provincie doet dit onderzoek naar aanleiding van de ontwikkeling van een nieuwe visie op de ruimtelijke inrichting van Noord-Holland (structuurvisie), die de nieuwe wet op de Ruimtelijke Ordening verplicht stelt.

Het circuit is populair onder raceliefhebbers en ondernemers in Zandvoort, maar minder geliefd onder degenen die hinder ervaren, met name op het gebied van geluid. Ook ligt het circuit in een kwetsbaar natuurgebied. De vraag is of het circuit op de huidige locatie in Zandvoort nog lang kan bestaan, gelet op alle beperkingen. “Een verplaatsing naar een andere locatie zou wel eens een win-win-situatie kunnen opleveren, dan moet je zeker niet nalaten dat goed te onderzoeken”, aldus gedeputeerde Ruimtelijke Ordening, Ton Hooijmaijers. De gemeente Den Helder staat hier positief tegenover. “Dit is een grote kans voor Den Helder en de regio”, aldus burgemeester Hulman.

De Kop van Noord Holland zal een flinke economische impuls krijgen. Dat is hard nodig in het gebied vanwege de teruglopende werkgelegenheid. Het circuit kan op een andere locatie haar ambities mogelijk veel beter waarmaken en misschien kunnen er zelfs weer formule-1-races gehouden worden.

Ook voor Zandvoort kan het positief uitpakken: er is meer ruimte voor andere voorzieningen die het hele jaar door publiek trekken, zodat de functie van Zandvoort als badplaats versterkt wordt en er kan een stuk grond worden teruggegeven aan de natuur. De provincie zal een mogelijke verplaatsing zorgvuldig onderzoeken. Op basis van de uitkomsten kan pas worden bepaald of en zo ja hoe een verplaatsing gerealiseerd kan worden.

Nieuwe locatie
Na een eerste verkenning is de provincie tot de conclusie gekomen dat het wellicht mogelijk is het circuit te verplaatsen naar een locatie in Den Helder, vlakbij Den Helder Airport. De beoogde plek ligt in een minder dichtbevolkt gebied en valt voor een deel samen met de geluidscontouren van het vliegveld.

Uitvoering onderzoek
De provincie verwacht over ongeveer drie maanden een plan van aanpak voor het onderzoek klaar te hebben. Hierbij worden de gemeenten en circuiteigenaar vanzelfsprekend nauw betrokken. De provincie onderzoekt in ieder geval de financiële en maatschappelijke haalbaarheid, de economische gevolgen voor Zandvoort en de kop van Noord-Holland, de milieuaspecten (geluid, lucht, veiligheid), bereikbaarheid, natuur en landschappelijke inpasbaarheid.

Ook wordt gekeken naar ontwikkelingsmogelijkheden van voorzieningen, sportieve aspecten en de beschikbaarheid van grond. Daarnaast wordt bekeken hoe de voormalige plek van het circuit het beste kan worden herontwikkeld. Naar verwachting zijn over een jaar de onderzoeksresultaten bekend.

Meer over de structuurvisie
De provincie ontwikkelt de structuurvisie in het kader van de nieuwe wet op de Ruimtelijke Ordening die 1 juli in werking treedt. De provincie wil voorbereid zijn op de toekomst.
De provincie bekijkt welke problemen en uitdagingen zich voor kunnen doen en welke oplossingen daarvoor mogelijk zijn. De provincie doet dat met een open blik en nodigt iedereen uit om input te leveren: “We staan open voor alle nieuwe ideeën om de ruimte in Noord-Holland zo goed mogelijk in te richten”, aldus Hooijmaijers. De mogelijke verplaatsing van het circuit is één van de onderdelen, andere hebben bijvoorbeeld betrekking op onderzoek naar de nieuwe wellnesstrend of het stellen van regels ten aanzien van de hoeveelheid woningen per hectare om beter te voorzien in de woningbehoefte. Het proces begint pas echt eind januari volgend jaar, maar de voorbereidingen zijn al gestart.


Aan de ene kant zeg ik 'JAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!! HOERA!!!!!!!!!!!! NIEUW CIRCUIT!!!!!!!!!!!! :D:D:D:D', maar aan de andere kant zeg ik 'NEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!! ZANDVOORT MAG NIET VERDWIJNEN!!!!!!!!!'



Dus....
Re: Nieuw Zandvoort?
Date: December 21, 2007 11:46PM
Posted by: Iceman-Kimi
Mischien scheppen ze het wel uit de grond, gooien het circuit op een uber grote truck richting den helder ;)

Re: Nieuw Zandvoort?
Date: December 23, 2007 07:05PM
Posted by: TakkU
Van mij mag er best een nieuw circuit komen, zolang ze de baan die er nu ligt maar laten liggen!!! Zandvoort is een circuit met historie, elke europese coureur met een beetje een naam heeft daar gereden!!

BMW.QuiKK Racing Engineering Manager

#0. BMW.QuiKK Motorsports | rFNL
rFactor Nederland league Leader
[rfnl.totr2007.com]
Re: Nieuw Zandvoort?
Date: April 11, 2008 12:49PM
Posted by: Iceman-Kimi
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login

Maintainer: mortal, stephan | Design: stephan, Lo2k | Moderatoren: mortal, TomMK, Noog, stephan | Downloads: Lo2k | Supported by: Atlassian Experts Berlin | Forum Rules | Policy